Bristningar

Om bristningar:

Hudbristningar, bristningar, strechmarks eller striae som de kallas inom medicinen är alla olika benämningar på samma symptom- rödaktiga och vita bristningar i huden. Hudbristningar uppkommer när huden tänjs ut underifrån samtidigt inre hormonförändringar eller läkemedelsanvändning utsätts för ökade mängder av Kortikosterioder.

Bristningar uppstår oftast av hormoner och viktuppgång. Exakt vad bristningar beror på vet ingen ännu med dock har det att göra med 2 olika faktorer, tillväxt och hormoner. Exakt vad hudbristningar beror på är inte vetenskapligt fastställt. Man vet dock att det har att göra med två faktorer; tillväxt och hormoner. Striae är därför vanligast förknippat med graviditet, övervikt och pubertet. Striae kan även uppkomma vid vissa sjukdomstillstånd eller som en bieffekt till läkemedelsbruk. När det gäller läkemedelsbruk förekommer bristningar både efter lokalt bruk av starka kortisonpreparat på huden, vid till exempel eksem, men även efter bruk av kortisontabletter. Hudbristningar förekommer även i kroppsbyggarmiljöer och har då ofta en koppling till användande av anabola steroider.

En av de grupper som uttrycker störst besvär av hudbristningar är kvinnor som efter graviditet fått mycket bristningar i områdena bröst, mage, höfter, rygg, rumpa och lår. Kopplingen till tillväxtzoner är därmed tydlig.

För att behandla bristningar så rekommenderar vi att man använder skinroller eller e-dermastamp!

E-dermastamp:

E-dermastamp är en maskin som använder sig av mikronålar för att ta bort bristningar. Mikronålarna penetrerar din hy och ger huden ett elastin- och kollagentillskott som gör att huden läker och blir som ny igen.

Skinroller:

Skinroller använder sig av mikronålar som behandlar din hy genom att mikronålar penetrerar din hy och läker den med ett elastin- och kollagentillskott. Skinroller är en mycket populär produkt som är klinisk bevisad.

Dermastamp:

Dermastamp fungerar som e-dermastamp, den ända skillnaden är att e-dermastamp är elektronisk och dermastamp får man behandla sig med manuellt. Dermastamp är bra att ta bort bristningar på lite mer svåråtkomliga områden. 

Bio-oil:

Bio-oil är ett perfekt komplement till våra skinrollers, e-dermastamps och dermastamps. Bio-oil påskyndar och effektiviserar resultatet vilket gör att dina bristningar kommer att försvinna fortare och enklare. 

Kollagenmasker:

Våra kollagenmasker är specialiserade för att påskynda och effektivisera behandlingen så att dina bristningar kan tas bort fortare och enklare. 

Det finns olika behandlingar som man kan ta bort bristningar med. Man kan göra det hos en kirurg som använder samma teknik men då kostar det ca 10.000 att behandla ett område. Med våra produkter så kan du behandla hela din kropp, hur många gånger du vill och när du vill. Tack vare oss på e-dermastamp.se så slipper du slösa onödiga pengar.


e-Dermastamp © 2019