Celluliter

Tre typer av celluliter

Hudläkare och experter brukar säga att det finns tre grader av celluliter. Grad ett innebär att groparna syns endast då man klämmer ihop huden och det är ett tecken på att vatten ansamlats i vävnaden.

Vid grad två är apelsinhuden synlig när man står upp, vilket beror på att vatten, fett och slaggprodukter klumpats ihop i vävnaden och att cirkulationen börjat försämras. Celluliterna av den tredje graden syns även då man ligger och betyder att slaggämnena börjat bilda en geléaktig massa som så småningom antar allt fastare konsistens.

Det är lätt att känna igen celluliterna på de gropar som sätter sig där det finns fettvävnad. Andra kännetecken är att den dåliga blodgenomströmningen gör huden slapp, blek och torr. Huden kan även vara känslig för tryck och man kan uppleva att de drabbade regionerna har lägre hudvärme än resten av kroppen.

Varför drabbas man?

Celluliter beror i första hand på dålig blodcirkulation, ohälsosam kost, gener, och hormonella rubbningar. Hos många kvinnor börjar celluliterna bildas redan i puberteten, när hormonerna sätter igång, för att sedan förvärras under graviditeten. Många upplever också att p-piller bidrar till ökningen. När man blir äldre tappar huden en del av sin spänstighet vilket i sin tur kan leda till fler cellulitgropar. Andra orsaker kan vara att man lider av störd blod- och lymfcirkulation eller andra sjukdomar som påverkas blodgenomströmningen i kroppen. Huvudorsaken anses fortfarande vara fel kost samt brist på motion. Många av oss har stillasittande arbete vilket leder till att det bildas mer och mer celluliter.

Oavsett kroppsform så lider många kvinnor och män i världen utav celluliter som brukar synas mest på rumpan och låren. Vi på e-dermastamp har tagit fram många olika produkter som behandlar celluliter. När vi dagligt talar om celluliter, menar vi gropig, så kallad apelsinhud som sitter framförallt på lår, höfter, vissa ryggpartier och ibland på magen och armarnas insidor.  Smala personer lider också av celluliter även om det är fler med övervikt som drabbas. Viktuppgång leder till att fettcellerna ökar i omfång och börjar trycka på blodkärlen, vilket påverkar blodcirkulationen. Blodkärlen försvagas och lymfkärlens förmåga att föra bort slaggprodukter försämras. Vi på e-dermastamp har tagit fram många olika produkter som tar bort celluliter:

E-dermastamp:

E-dermastamp är vår populäraste och mest köpta produkt. Den har hjälpt tusentals människor att ta bort sina celluliter och andra hudproblem. För att läsa mer om e-dermastamp, 

Skinroller:

Skinroller används av människor av världen dagligen och har hjälpt flera hundratusentals människor att ta bort sina celluliter. 

Dermastamp:

Dermastamp är mycket bra om du ska ta bort celluliter på svåråtkomliga områden. 

Bio-Oil:

Bio-oil är ett mycket bra komplement om man ska ta bort celluliter med våra produkter. Bio-oil innehåller purcellin som tar bort bristningar och celluliter, samt påskyndar och effektiviserar resultaten. 

Beauty Deluxe:

Beauty Deluxe är vår senaste teknik och har hjälpt hundratals människor att gå ner i vikt, ta bort sina hudproblem och få en skön massage. 
e-Dermastamp © 2019